© W&F

Brusselse Butlerschool verhuist naar Antwerpen

De Brusselse School for Butlers and Hospitality verhuist naar het Kasteel Den Brandt in Wilrijk. De eerste twee weken van de opleiding blijven in de hoofdstad plaatsvinden, maar de laatste twee weken genieten de butlers hun training in het kasteel uit 1789.

JaTi

Vincent Vermeulen, managing director, startte een jaar geleden met de School for Butlers and Hospitality in Brussel aan de Louizalaan. De butlers in spe krijgen training in het Plaza Hotel in Brussel. "Ik was al langer op zoek naar een kasteel waar vroeger ook effectief butlers gewerkt hebben, om de leerlingen in een authentiek kader te laten trainen", vertelt Vermeulen. "Kasteel Den Brandt is een droomlocatie voor mij. De centrale ligging aan de Antwerpse Ring, met een gratis parking voor de deur, hebben de doorslag gegeven. Het origineel 18de eeuws interieur met de pantry (voorraadkamer, red.) voor het huispersoneel, de discrete personeelsingang en de oude zilverkluis zijn prachtig bewaard gebleven. We willen onze studenten tonen waar het beroep zijn oorsprong vond. Via research kwam ik in Kasteel Den Brandt terecht. Ik was meteen verkocht bij het zien van de fontein in de perfect onderhouden gestileerde Franse parkvoortuin."

Het kasteel werd destijds gebouwd door de adellijke familie della Faille de Waerloos en is eigendom van de stad Antwerpen. Een opleiding in de School for Butlers and Hospitality duurt vier weken. "We gaan onze butlers opleiden in verschillende omgevingen. We blijven de twee eerste weken trainen in Brussel waar we een moderne setting hebben die het meest strookt met de werkelijke wereld waarin de butler later terecht zal komen. Dat we de twee laatste weken van de opleiding nu in Kasteel Den Brandt kunnen afronden, biedt een onmiskenbare meerwaarde voor onze school. Op 7 september starten we met een nieuwe butleropleiding. Studenten komen intussen uit de hele wereld om het felbegeerd certificaat te halen. Ditmaal hebben we voor het eerst een student uit Mexico."

School for Butlers and Hospitality biedt ook etiquettelessen, personal coaching en een nanny-opleiding. "Ook hier noteren we een stijgende vraag", vertelt Vincent Vermeulen.

Lees woensdag meer in Gazet van Antwerpen

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio