Geschorste Luis Suarez maakt debuut bij FC Barcelona

Luis Suarez, de Uruguayaanse topaankoop van FC Barcelona, heeft maandagavond zijn langverwachte debuut bij zijn nieuwe club gemaakt.

vml

De ex-spits van Liverpool mag omwille van een schorsing wegens bijten op het WK nog niet aantreden in officiële wedstrijden, maar kwam wel in actie in de Trofeu Joan Gamper, de wedstrijd die geldt als officiële opening van het voetbalseizoen voor Barça.

Voor aanvang van de partij worden traditiegetrouw ook alle nieuwe aanwinsten voorgesteld aan het enthousiaste publiek in Camp Nou. Naast Suarez, die flink toegejuicht werd, kregen de fans ook Rode Duivel Thomas Vermaelen te zien. Hij is echter nog niet fit en kampt nog met de naweeën van een op het WK opgelopen hamstringblessure.

Barcelona haalde het in zijn galawedstrijd uiteindelijk met maar liefst 6-0 van het Mexicaanse Club Leon. De doelpuntenmakers waren Lionel Messi, de van een rugblessure herstelde Neymar (2), Munir El Haddadi (2) en Sandro Ramires. Suarez, wiens schorsing op 24 oktober afloopt, viel een kwartier voor affluiten in.

Meer sportnieuws