1 / 2

Werken aan kruispunt Ring zorgen voor weinig hinder

De eerste dag van de voorbereidende werkzaamheden voor de herinrichting van het kruispunt Ring (R16)-Mechelsesteenweg (N14) zorgden maandag slechts voor een beperkte hinder.

Chris Van Rompaey

"De aannemer is maandagmorgen begonnen met de eerste voorbereidende werken bij de Lierse Ring. Daarbij was hij actief naast de rijweg en in de bermen.

Hij maakt daar ruimte vrij voor de aanleg van twee tijdelijke parallelwegen die tijdens de ondertunnelingswerken doorgaand verkeer naast de werf zullen garanderen", zegt Peter Bruyninckx, woordvoerder van het Agentschap Wegen en Verkeer.

"Hij heeft daarvoor onder meer vangrails afgebroken, struiken verwijderd en verkeersborden weggehaald. Ook de komende dagen is hij daar nog mee bezig.

Deze week start hij ook met rioleringswerk en met de verbreding van de wegverharding naast de Ring. De hinder is, zoals vooraf aangekondigd, beperkt en lokaal. De Ring en de Mechelsesteenweg blijven immers open voor verkeer."

Begin oktober zullen deze voorbereidende werken afgerond zijn. Meteen daarna start de aannemer met de eigenlijke tunnelwerken. Eind 2016 moet alles klaar zijn.Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio