© Red Bull (Twitter)

Jongste F1-piloot ooit, zoon van Jos Verstappen

Nederlander Max Verstappen krijgt racezitje in de Formule 1

Het is officieel, de Nederlander Max Verstappen rijdt volgend jaar in de Formule 1. Verstappen krijgt een racezitje bij het F1-team van Toro Rosso.

F1journaal.be

Nog maar enkele dagen geleden raakte bekend dat Max Verstappen deel uitmaakt van het Red Bull junior team. Max Verstappen is de zoon van Jos Verstappen en de Belgische Sophie Kumpen, een nicht van Anthony Kumpen.

Er werd de voorbije dagen alvast wild gespeculeerd over de toekomstplannen die Red Bull met de Nederlander had. Hij werd zelfs al gelinkt aan een mogelijk racezitje voor het F1-seizoen 2015. Daar waar de wilde speculaties nadien meestal formeel ontkend worden, bleef het de voorbije dagen op dat vlak opmerkelijk kalm.

In die mate zelfs dat er overduidelijk meer aan de hand was en dat werd vandaag dan ook bevestigd tijdens een uitzending van Servus TV (klik hier voor de video). Daarin werd immers meegedeeld dat Max Verstappen voor het F1-seizoen 2015 een racezitje krijgt bij Toro Rosso, het zusterteam van Red Bull Racing.

Max Verstappen zal bij Toro Rosso de Fransman Jean-Eric Vergne vervangen. Daniil Kvyat werd tijdens de uitzending meteen ook bevestigd als teamgenoot voor Verstappen, de Rus debuteerde dit jaar in de Formule 1.

"Eerst en vooral wil ik nogmaals Dr. Helmut Marko en Red Bull bedanken voor het vertrouwen dat zij in mij stellen om mij in dit stadium van mijn carrière naar de Formule 1 te laten promoveren", zei Verstappen in een reactie. "Het is een jongensdroom die in 2015 voor mij uitkomt, debuteren met Toro Rosso in de Formule 1. Al sinds ik zeven jaar oud was is het bereiken van de koningsklasse van de autosport mijn doel geweest."

Met Max verstappen (geboren in 1997) en Daniil Kvyat (geboren in 1994) krijgt Toro Rosso één van de jongste rijdersduo's ooit in de Formule 1. Max Verstappen zal wanneer hij op 15 maart 2015 aan de start verschijnt van de GP van Australië, met zijn 17 jaar en 164 dagen de jongste F1-piloot ooit. zijn. Opmerkelijk genoeg is hij dan nog steeds te jong om een definitief rijbewijs te halen. Een rijbewijs halen mag voor Verstappen echter geen probleem zijn, zeker niet als je in de Formule 1 je mannetje kan staan ...

Meer sportnieuws