Standard-icoon en ex-Gouden Schoen Jean Nicolay overleden

De legendarische ex-doelman Jean Nicolay is maandag op 76-jarige leeftijd overleden. Dat heeft zijn ex-club Standard maandagavond bevestigd.

vml

‘Met veel droefheid vernemen we het overleden van Jean Nicolay, legendarische doelman en boegbeeld van de club’, meldden de Rouches in een eerste korte reactie. ‘Onze oprechte deelneming aan de familie.’

Nicolay, de winnaar van de Gouden Schoen van 1963, speelde tussen 1955 en 1969 bij Standard en stond in meer dan 500 wedstrijden tussen de palen. Met de Rouches pakte hij in 1958, 1961, 1963 en 1969 de landstitel. In 1966 en 1967 won hij ook de Beker van België. In 1969 trok hij naar Daring Club de Bruxelles, nadien verdedigde hij ook nog het doel van Royal Tilleur.

Nicolay verzamelde ook 39 caps voor de Rode Duivels, hij speelde zijn laatste interland in oktober 1967 (op de Heizel tegen Polen).

Na zijn spelerscarrière werd hij keeperstrainer bij onder meer Standard, KV Mechelen, Metz, de Zwitserse nationale elf, de Rode Duivels en opnieuw Standard. Als keeperstrainer had hij onder meer Michel Preud’homme onder zijn hoede.

Standard wil met rouwbanden spelen

Standard gaat aan de Europese Voetbalbond UEFA vragen om woendag in zijn heenwedstrijd van de vierde voorronde van de Champions League op Sclessin tegen Zenit Sint-Petersburg met zwarte rouwbanden te spelen.

Aan de Pro League zal gevraagd worden om voor aanvang van de competitiewedstrijd van zaterdagavond op Sclessin tegen Westerlo (18u) één minuut stilte in acht te nemen.

MEER OVER Standard de Liège

Meer voetbalnieuws