© Joren de Weerdt

Flashmob van geitjes in Pulderbos krijgt staartje

De flashmob waarmee de deux-chevauxclub Wimage een week geleden in Pulderbos een bruidsstoet opvrolijkte met 25 ‘geitjes’, krijgt nog een staartje. Volgende week ontmoet William Triki, de motor achter Wimage, een vertegenwoordiger van het Vlaamse 2PK-team De Plattinnekes. “Bedoeling is het opzetten van een internationale samenwerking”, aldus Triki.

Peter BRIERS

Twee weken geleden trommelde Wimage met een flashmob 25 deux-chevauxs op om Hanne Truyen en Stefan Lenaerts uit Pulderbos naar het gemeentehuis te voeren. De Zuid-Franse club liet ook bierviltjes drukken waarop de aanwezigen een wens voor het bruidspaar kwijt konden. De actie ging viraal op Facebook. “Het effect was en is nog altijd enorm”, bevestigt een vriend van het koppel. “Deze week nog liep er een wens binnen vanuit Italië, geschreven op het bewuste bierviltje.”

Ook op het secretariaat van Wimage zelf blijven de reacties toestromen. “Ze komen uit alle hoeken van de wereld”, zegt voorzitter William Triki. “Deze week kwamen er mails uit Zweden, Argentinië, Denemarken, Bolivië en Griekenland. Ik heb nog nooit zoveel Facebookvrienden gehad. Ook de foto’s waarop die mensen te zien zijn met hun deux-chevauxs, zijn onwaarschijnlijk mooi.”

Het succes van de flashmob inspireerde Triki tot een nauwere samenwerking met Vlaamse clubs voor eigenaars van 2PK’s. “Volgende week ontmoet ik de voorzitter van De Plattinnekes, een Kempense groepering die deel uitmaakt van de Vlaamse deux-chevauxvzw Huppel”, gaat William verder. “Samen willen we nagaan waartoe onze samenwerking kan leiden.”

Mogelijk is dat de deelname van De Plattinnekes aan de wereldrecordpoging ‘Langste stoet van 2PK’s’, volgend jaar in de Franse gemeente Orgnac. “Anderzijds hoort ook de deelname van Wimage aan de 24 uur van Francorchamps voor 2PK’s, begin oktober, tot de mogelijkheden”, vult Triki aan. “Zelf zie ik ook wel iets in een verbroedering tussen Pulderbos en Orgnac, twee gemeenten waar de liefde voor de deux-chevaux voelbaar is.”

Peter BRIERS

Album: 25 geitjes voor bruidsstoet Pulderbos.Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio