© AFP

© BELGA

1 / 2

Mourinho kiest dan toch voor Courtois als eerste doelman bij Chelsea

Thibaut Courtois mag vanavond (aftrap 21u) tegen Burnley het doel van Chelsea verdedigen in de allereerste competitiewedstrijd van het seizoen. Dat bevestigde de Londense club zelf op Twitter. José Mourinho maakt van de 22-jarige Belg dus de eerste doelman bij The Blues, ten nadele van clubmonument Petr Cech (32).

vml

‘The Special One’ had zijn keuze al lang gemaakt maar wachtte zo lang mogelijk om zijn groep in te lichten uit vrees dat zijn beslissing zou uitlekken.

Toch benadrukte hij dat Courtois niet helemaal zeker is van zijn plaats voor de komende weken: ‘Thibaut is mijn nummer één tegen Burnley. Maar ik neem geen beslissingen voor een gans seizoen, ik maak beslissingen voor één match. En ik herhaal: het voelt comfortabel en geruststellend om zo’n twee goede doelmannen te hebben. Het is een fantastische situatie voor ons.'

'Cech was uiteraard teleurgesteld maar dat maakt deel uit van het voetbal. Spelers moeten af en toe ontevreden zijn. Petr is bovendien een voorbeeldprof en hij reageerde vanmorgen ook zo toen ik hem het nieuws vertelde. Hij zal zeker nog knokken voor zijn plek onder de lat. Ik hoop alvast dat Petr geen aanbod krijgt om te vertrekken en als dat toch het geval is, dat hij dat dan weigert. Ik zou bijzonder blij zijn om twee van de beste doelmannen ter wereld in mijn ploeg te hebben. Maar Courtois blijft niet zeker mijn nummer één voor de rest van het seizoen... We zien wel', klonk het bij de Portugees.

Chelsea haalde Courtois in 2011 al weg bij Genk maar stalde hem drie seizoenen in Spanje bij Atletico Madrid, waar de jonge Belg bewees tot de beste doelmannen ter wereld te horen. De meeste Chelsea-fans reageerden meteen enthousiast op Twitter: ‘Courtois is ‘the chosen one’, het begin van zijn tijdperk op Stamford Bridge’.

Cech stond de laatste tien seizoenen onder de lat bij Chelsea maar moet dus plaats maken voor de jeugd. Wat er nu met hem zal gebeuren, is nog niet duidelijk. Neemt de Tsjechische doelman braafjes plaats op de bank of stuurt hij aan op een transfer? Volgens de eerste geruchten zou hij op Stamfotrd Bridge blijven maar ondermeer PSG zou al op de loer liggen. Dit wordt ongetwijfeld nog vervolgd tot het verstrijken van de transferdeadline...

Met ook Eden Hazard staan er dus twee Belgen in de basis bij Chelsea. Voorts krijgen we meteen het debuut van de Spanjaarden Fabregas en Diego Costa. De volledige elf: Courtois; Ivanovic, Cahill, Terry (c), Azpilicueta; Fabregas, Matic; Schurrle, Oscar, Hazard; Diego Costa.

Volg de wedstrijd hier LIVE op www.sportwereld.be.

Beloften naar Vitesse en Fiorentina

Chelsea leent alvast de Engelse belofte Josh McEachran en de Duitser Marko Marin uit. De 21-jarige middenvelder McEachran, die eerder al bij Swansea, Middlesbrough, Watford en Wigan gestald werd, wordt nu een jaartje uitgeleend aan de Nederlandse eredivisieclub Vitesse. Marin, een 25-jarige aanvallende middenvelder, speelde vorig seizoen op huurbasis bij Europa League-winnaar Sevilla en gaat nu zijn geluk beproeven bij Fiorentina.

Meer sportnieuws