Niet te missen op het Bollekesfeest: dag 4

Foto: Koen Dhollander

Niet te missen op het Bollekesfeest: dag 4

Print
Voor het achtste jaar op rij wordt Antwerpen opgeleukt met het Bollekesfeest, een unieke markt die het beste wat Antwerpen te bieden heeft in de kijker zet. Het achtste Bollekesfeest vangt op donderdag 21 augustus aan en wordt op zondag 24 augustus feestelijk afgesloten. Op zondag 24 augustus kan u niet alleen terug genieten van de typische streekproductenmarkt, maar ook van een klassiek aperitiefconcert en ontbijt met zicht op de Schelde .

De laatste dag van het Bollekesfeest vangt aan met een feeëriek ontbijt op het Steenplein. Vanaf 09.00 uur kan het hele gezin aanschuiven aan een lange ontbijttafel, volledig met gratis ontbijt én zicht op de Schelde. Let wel, het ontbijt is beschikbaar zolang de voorraad strekt.

Sagen en Legenden

Kinderen voelen zich als een vis in het water op deze zondag. Het Kinderdorp opent weer zijn deuren, en om 11.00 en 13.30 uur kunnen de jongsten op het Steenplein terecht voor een kinderworkshop imkeren. Bovendien is er om 11.00 en 15.00 uur een voorstelling van Theater De Spiegel. Het stadhuis wordt even omgetoverd tot een kinderparadijs met kussens, een kamp en zelfs een laddertent.

Om 14.00 en 16.00 uur vertrekt er aan het stadhuis een unieke wandeling die de liefhebber op sleeptouw neemt doorheen de Antwerpse folklore. Een professionele gids vertelt uitvoerig over de verschillende sagen en legenden die de havenstad rijk is. Altijd al eens willen weten wie Brabo en Lange Wapper nu eigenlijk zijn? Grijp uw kans en schrijf u in voor de twee uur durende wandeling. De excursie kost 15 euro per persoon.

Volksdansen

De lenigsten onder u kunnen ook vandaag terecht op het Steenplein voor een dansinitiatie. Zondag brengen De Wevers u de beginselen van het volksdansen bij. Het grote publiek kan om 16.00 en 18.00 uur op het plein terecht voor enkele leuke danspasjes.

Ook zondag is er ruimte voor een streepje muziek. Van 13.00 tot 18.00 uur wordt de Groenplaats omgevormd tot een Jazztempel. JazzDelivery en DJ Jazz brengen vijf uur het beste van zichzelf. Traditionele jazz wordt afgewisseld met swing jazz en zorgt zo voor een dansbare mix voor jong en oud. Voor de hippe vogels is de Theodoor Van Rijswijckplaats the place to be. Verschillende dj’s zullen vanaf 16.00 uur instaan voor happy vibes. Sundayzz wordt vervolledigd met een barbecue en livemuziek.

Bekijk het volledige programma op www.bollekesfeest.be

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio