© AFP

Axel Witsel blijft geschorst tegen Standard

Rode Duivel Axel Witsel mist de heenwedstrijd van de vierde voorronde van de Champions League van woensdag op Sclessin tussen zijn ex-club Standard en zijn huidige werkgever Zenit Sint-Petersburg. Dat heeft de Europese Voetbalbond UEFA maandagavond bevestigd.

vml

De Rode Duivel was in de heenwedstrijd van de derde voorronde tegen het Cypriotische AEL Limassol (30/7) tegen een rode kaart aangelopen en werd daar door de UEFA voor twee duels voor geschorst. Hij zat intussen al één schorsingsdag uit (de terugwedstrijd van de derde voorronde) en was in beroep gegaan tegen de beslissing van de UEFA.

Witsel had er op ‘zijn’ Sclessin immers erg graag bijgeweest tegen Standard, de club waar het voor hem allemaal begon. Maandag vingen Witsel en Zenit echter bot bij de Disciplinaire Commissie van de UEFA. Hij moet de heenwedstrijd van de vierde en laatste voorronde aan zich laten voorbijgaan en is opnieuw speelgerechtigd voor de terugwedstrijd.

De heenwedstrijd tussen de Rouches en Zenit wordt woensdag (20u45) in Luik gespeeld, de terugmatch in het Petrovsky-stadion in Sint-Petersburg is voor dinsdag 26 augustus (18u). De winnaar van de dubbele confrontatie mag naar de groepsfase van het kampioenenbal, de verliezer wordt opgevist in de groepsfase van de Europa League.

MEER OVER Standard de Liège

Meer sportnieuws