Vorming en onderwijs biedt iets voor alle leeftijden

De brochure waarin de vzw Vorming en Onderwijs Ranst (VOR) haar gamma cursussen en opleidingen voorstelt, bevat een divers aanbod met iets voor cursisten van alle leeftijden en geslachten.

Sylvain Liekens

Het eerste hoofdstuk lijst de opleidingen van het kunstonderwijs op. Dat loopt over tekenen en keramiek tot kunstgeschiedenis en kan al beginnen voor kinderen vanaf zes jaar. Dan is er de talenafdeling waar cursussen in het Duits, Spaans, Frans, Italiaans en Engels worden georganiseerd. Dat gebeurt zowel overdag als ’s avonds. De klemtoon ligt op praktische kennis en er worden geen examens georganiseerd.

Een ander hoofdstuk bevat de informatica opleidingen. Naast de lessen over Windows, Word en Excel kan u er ook leren gebruik maken van Facebook,Twitter en YouTube. Ook het omspringen met digitale fotografie kreeg een plaats in het aanbod.

In het laatste hoofdstuk krijgen ook de senioren veel aandacht. Voor hen zitten er naast conferenties, kookcursussen en culturele reizen ook yoga en een opleiding bloemsierkunst in het aanbod.

De hele brochure is ook via de gemeentelijke website te bekijken en de eerste inschrijvingen gebeuren op zaterdag 23 augustus tussen 10 en 12 uur in Het Spijker, Gemeenteplein 25 in Broechem.

www.ranst.be Sylvain Liekens

Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio