© VRT

© VRT

© VRT

© VRT

© vrt

© VRT

1 / 6

Foto: Dit brengt het najaar op Eén

Het najaar van Eén belooft er eentje bomvol nieuwigheden te worden. Naast de gloednieuwe concepten: Goed Volk, Normale Mensen, Buitengewoon en People of Tomorrow is er ook plaats voor enkele specials, al blijven de vaste waarden uiteraard ook present. Tijd voor een overzichtje:

MiGe

Jeroen Meus zet het seizoen in vakantiesfeer in. Van 25 augustus tot en met 7 september kookt hij op het strand in Dagelijkse kust, daarna keert hij terug naar de keuken in Dagelijkse kost.

Op 25 augustus gaat het nieuwe seizoen van Blokken van start in een gloednieuw decor. De evergreen wordt dit najaar twintig en viert dat met een week vol specials van 1 tot en met 5 september. Zo verwelkomt Ben Crabbé op 1 september twee kandidaten uit de allereerste uitzendweek van Blokken, in 1994.

Iedereen beroemd heeft heel wat nieuws te bieden. Zo vond Arnout Hauben een postzak met onbestelde brieven uit 1914. In De postzak gaat hij de brieven, honderd jaar na datum, bezorgen aan de nazaten van de briefschrijvers. Ook nieuw: het Iedereen beroemd-logo krijgt elke dag een andere creatieve invulling en De pendelquiz maakt plaats voor De tanktest. Dat alles is vanaf 1 september te zien op Eén.

In Café Corsari blijven de stamgasten vanaf 1 september een hele week plakken, zoals het echte stamgasten betaamt. Daarnaast heeft de kijker elke dag een vaste afspraak met een van de wekelijks terugkerende gasten: Jef Neve, Lieven Scheire en Erhan Demirci. Tomas en Freek verdelen de taken: zij presenteren voortaan afwisselend, om de week. En er is nog meer goed nieuws, want Café Corsari wordt voortaan live ondertiteld via 888.

In Volt zal Tatyana Beloy voortaan alles aan den lijve ondervinden. Sven Pichal trapt elke week de discussie op gang. Kobe Ilsen blijft reclamebeloften tegen het licht houden, maar trekt daarnaast ook op onderzoek uit. Op woensdag 3 september gaat het nieuwe seizoen van Volt van start.

September is comedymaand bij Eén, met vanaf 3 september elke woensdag een theatershow die op de lachspieren werkt in Comedy tour. Met onder meer shows van Kommil Foo, Els de Schepper, Paul de Leeuw en Adriaan Van den Hoof.

Koppen gaat door op de ingeslagen weg, met frisse reportages voor een breed publiek en portretten van inspirerende mensen. Met in het najaar onder meer reportages over Netflix en de Special Olympics. Op 4 december brengt Koppen een special over Herman Van Rompuy, waarvoor het programma de Europees president een jaar lang volgde. Koppen, vanaf 11 september iedere donderdag op Eén.

Op donderdagavond om 22.30 uur brengt Eén vanaf 11 september de zwierige BBC-reeks The musketeers, met Luke Pasqualino, Tom Burke, Santiago Cabrera en Howard Charles als de bekende musketiers uit de roman van Alexandre Dumas.

Sing that song pakt vanaf 6 september uit met vertrouwde ingrediënten en verrassende nieuwe spelrondes. Zo komt er elke aflevering een special guest en is er elke week opvallend bezoek van ene Marco Tornado. En natuurlijk is er opnieuw veel straf muzikaal talent aan de piano, met onder meer Natalia, Koen Wauters, Ian Thomas, Paul Michiels en Slongsdievanongs.

Ook nieuw: De vrije markt wordt vanaf 6 september ondertiteld via 888. Daardoor wordt vanaf september honderd procent van de nieuws- en duidingsprogramma’s van de openbare omroep ondertiteld.

En ook De Ridder is vanaf 7 september terug op Eén, met naast de bekende cast ook een belangrijke rol voor Louis Talpe als havenschepen van Gent.

Om al dat nieuws te vieren, liet de VRT vandaag een boel van hun gezichten naar Leuven afzakken om het nieuwe televisieseizoen aan de pers voor te stellen.

Nu in het nieuws