© BELGA

Brugse derby krijgt staartje voor Cercle-assistent

Cercle Brugge-assistent Arnar Vidarsson heeft een vervolging van het parket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) aan zijn broek. Tijdens de Brugse derby tegen Club van afgelopen vrijdag (1-1 gelijkspel), zou de assistent-trainer van de Vereniging zich bezondigd hebben aan ‘buitensporige uitlatingen’.

jvh, vml

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

Dat staat in elk geval te lezen in het scheidsrechtersverslag van ref Joeri Van De Velde. De partij in Brugge verliep bijzonder tumultueus. Cercle-trainer Lorenzo Staelens wilde na afloop zelfs niet verschijnen op de gebruikelijke persconferentie, omdat hij genoeg had van ‘de show op de Brugse bank’. Maar ook Arnar Vidarsson zou zich dus ‘buitensporig’ gedragen hebben.

Het Bondsparket stelt Vidarsson daarom een geldboete van 800 euro voor, waarvan 400 euro met uitstel tot 19 augustus 2015. Cercle liet ondertussen al weten dat het het het voorstel tot minnelijke schikking aanvaardt.

‘In de allerlaatste minuut van de derby tegen Club Brugge vrijdagavond ging Arnar onze spelers instructies geven bij een corner’, verduidelijkte Cercle-woordvoerder Pol Van den Driessche aan Belga. ‘Hij ging daarbij buiten de neutrale zone staan en werd daarvoor terechtgewezen. Eerst door de assistent-scheidsrechter, daarna door hoofdscheidsrechter Joeri Van De Velde, die Arnar ook naar de tribune stuurde. Wij aanvaarden de boete van het Bondsparket, en hopen dat daarmee de kous af is.’

MEER OVER Cercle Brugge

Meer voetbalnieuws