© AP

Titelverdediger Nadal geeft forfait voor US Open

Rafael Nadal zal zijn titel op de US Open dit jaar niet verdedigen, de Spanjaard heeft nog teveel last van een polsblessure. Dat meldt ’s werelds nummer twee vandaag via sociale media.

jvh

Op Facebook staat te lezen: 'Het spijt me zeer dat ik moet aankondigen dat ik dit jaar niet zal kunnen deelnemen aan de US Open, waar ik de afgelopen jaren drie opeenvolgende finales speelde. Ik weet zeker dat jullie begrijpen dat dit een erg pijnlijk moment is voor mij. Het is een toernooi waar ik van hou en waar ik fantastische herinneringen heb aan fans, avondlijke wedstrijden en zoveel andere dingen. Ik kan momenteel niet anders doen dan de situatie aanvaarden en, zoals ik altijd doe, hard werken om op het hoogste niveau te kunnen spelen wanneer ik terugkeer.'

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Bericht door Rafa Nadal.

De 28-jarige liep de blessure op tijdens een training vorige maand en moest sindsdien een gipsverband dragen rond zijn rechterpols. Daardoor miste hij ook al de Rogers Cup in Toronto en de Cincinnati Open. Dit jaar won Nadal Roland Garros, de Masters 1000 van Madrid en de ATP-toernooien in Rio de Janeiro en Doha.

Eerder zegde ook de Argentijn Juan Martin del Potro (ATP 13) na een polsoperatie af voor het US Open.

Meer sportnieuws