© JoDW

Asielzoeker riskeert celstraf na verwonden van agenten

Het openbaar ministerie heeft voor de correctionele rechtbank van Antwerpen tien maanden cel en 600 euro boete gevorderd voor Williams T. (28). De man had het personeel van het asielcentrum in Broechem bij Ranst bedreigd en toen hij er na een tweede incident aan de deur werd gezet, had hij twee politiemensen verwond.

De problemen waren op 12 maart begonnen, toen het personeel van het asielcentrum de beklaagde terecht had gewezen omdat hij de regels had overtreden. Williams T. dreigde ermee zichzelf van het leven te beroven en het personeel met zich mee te nemen.

Op 31 maart raakte een vriend van de beklaagde zwaargewond bij een wanhoopsdaad. Hij had zijn matras in brand gestoken. Zes andere bewoners van het asielcentrum werden met ademhalingsmoeilijkheden naar het ziekenhuis gebracht.

Al snel deden er geruchten de ronde dat Williams T. bij de brandstichting betrokken was. Hij ontkende, maar werd toch aan de deur gezet. De man weigerde om te vertrekken en trok zijn kleren uit. Toen de politie ter plaatse kwam, begon hij te roepen, zwaaide hij hevig met zijn armen en ging hij op de grond liggen. Een van de inspecteurs werd in de hand gebeten en een andere verzwikte zijn enkel bij een val. Beiden eisen nu een schadevergoeding.

De verdediging pleitte voor een opschorting. Williams T. ontvluchtte zijn land omwille van zijn seksuele geaardheid en is zwaar getraumatiseerd, waardoor hij soms overdreven emotioneel kan reageren. Vonnis op 25 augustus.

Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio