© *

Vijf dingen die je nog niet wist over Joy Anna Thielemans

Ze is Jana in 'Thuis', maar daarnaast ook 'Gewoon Joy'. Met die titel schreef Joy Anna Thielemans een boek over zichzelf, dat ze vanavond voorstelt in Antwerpen. Daarin legt ze haar ziel bloot, maar vertelt ze ook enkele grappige anekdotes.

tib

Bij Joy Anna binnenvallen is makkelijker dan gedacht. Je moet gewoon één van de zeven mensen kennen die de sleutel van haar appartement hebben. 'Van twee sleutels weet ik nooit waar ze zijn, die worden doorgegeven', schrijft ze in haar boek. 'Aan nog eens vier mensen heb ik een sleutel beloofd. En zo'n drie mensen hebben de sleutels van mijn vorige appartementen nog, wat tot verrassende situaties kan leiden'.

Joy Anna houdt niet van verjaardagsfeestjes die voor haar gegeven worden. Om verschillende redenen, maar ééntje is dat haar beste vriendin van in de lagere school altijd de beste feestjes kreeg. 'Halloweenthema in mei — yes, I digged that — met spaghetti als hersenen, eierenals oogbollen en haar mama die iedereen ongelooflijk goed schminkte', en daar was Joy Anna stiekem jaloers op.

Toen de mama van Joy Anna zwanger was van haar, kon ze niet stoppen met drop eten. Tot ze zich zorgen begon te maken of je dat zou zien aan de huidskleur van haar baby. 'Ik ben bleker dan waspoeder, dus nee', is het antwoord van Joy Anna.

Joy Anna draagt al jaren hetzelfde parfum: Daisy van Marc Jacobs. 'Mijn beste vrienden gaan hem omruilen als ze die parfum krijgen voor hun verjaardag, want anders ruiken ze naar mij'.

Ze heeft al al een aantal dromen waargemaakt, maar één van de dingen die ze nog wil leren is een das knopen. 'Voor mijn lief zijn sollicitatie, mijn beste vriend die trouwt, mijn opa die zich opkleedt. (En ik die hen dan help.) Het zijn die kleinedingen in het leven, de truken van de foor die mijn leven makkelijker maken'.

Gewoon Joy, 19.95 euro, verschenen bij Uitgeverij Van Halewyck

NIET TE MISSEN