© Photo News

Lierse weigert schorsingsvoorstel voor Wanderson

Eersteklasser Lierse heeft besloten het voorstel tot minnelijke schikking van het Bondsparket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) voor speler Wanderson Maciel Sousa Campos - kortweg Wanderson - te weigeren. Dat zegt Lierse-woordvoerder Ben Bruynseels.

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

Lierse-speler Wanderson, zoon van voormalig Standard-speler Wamberto, riskeert één speeldag schorsing voor de rode kaart die hij afgelopen weekend pakte in de competitiewedstrijd tegen Sporting Lokeren (16/8, 2-0 zege voor Lokeren). Het parket van de KBVB stelde club en speler maandagochtend de schorsing en 400 euro boete voor. Te veel, vinden ze bij Lierse.

'Wij vinden een schorsing een te zware straf voor de betreffende fase', zegt Bruynseels. 'Op de beelden is duidelijk te zien dat Wanderson zich inhoudt en dus volledig de intentie heeft om de bal, en niet de man, te spelen. We zullen ons dan ook dinsdagmiddag aanbieden op de Geschillencommissie Betaald Voetbal om een lichtere straf te bepleiten.'

Als de Geschillencommissie het voorstel van het Bondsparket doorvoert, mist Wanderson de volgende wedstrijd van de Pallieters, thuis tegen Sporting Charleroi op zaterdag 23 augustus. De 19-jarige Wanderson kreeg van scheidsrechter Wim Smet op Daknam een rode kaart na 79 minuten spelen. Bij een duel op het middenveld plantte hij zijn voet op die van Lokeren-middenvelder Koen Persoons. Thuisploeg Lokeren stond op dat moment al 2-0 voor en gaf die voorsprong nadien niet meer uit handen.

Meer voetbalnieuws