© Photo News

Wanderson (Lierse) riskeert één speeldag schorsing

Lierse-speler Wanderson Maciel Sousa Campos - zoon van voormalig Standard-speler Wamberto - riskeert één speeldag schorsing voor de rode kaart die hij afgelopen weekend pakte in de competitiewedstrijd tegen Sporting Lokeren (16/8, 2-0 zege voor Lokeren). Het parket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) stelde club en speler maandagochtend die sanctie voor.

Het voorstel tot minnelijke schikking omvat één speeldag effectieve schorsing en een geldboete van 400 euro. Als Wanderson het voorstel aanvaardt, mist Lierse hem in de volgende competitiewedstrijd, thuis tegen Sporting Charleroi op zaterdag 23 augustus.

Club en speler kunnen ook het voorstel weigeren. In dat geval moeten ze zich morgen/dinsdag vanaf 13 uur gaan verantwoorden voor de Geschillencommissie Betaald Voetbal van de KBVB, die de verdere strafmaat zal bepalen.

De 19-jarige Wanderson kreeg van scheidsrechter Wim Smet op Daknam een rode kaart na 79 minuten spelen. Bij een duel op het middenveld plantte hij zijn voet op die van Lokeren-middenvelder Koen Persoons. Thuisploeg Lokeren stond op dat moment al 2-0 voor en gaf die voorsprong nadien niet meer uit handen.

Nu in het nieuws