© Shutterstock

‘Glaasje alcohol is goed voor je conditie’

Ouderen die af en toe een glas alcohol nuttigen, hebben een betere conditie dan oudere mensen die dat niet doen. Althans, dat is de conclusie van een nieuw Brits onderzoek.

vwh

Wetenschappers aan het University College in Londen analyseerden de levensstijl van dertigduizend mensen tussen de 45 en 69 jaar. Daaruit blijkt dat mensen die vier keer per week een glas alcohol drinken, zich fitter en soepeler voelen. Mensen uit dezelfde leeftijdscategorie die dat niet doen, zouden tot 27 procent meer kans hebben om moeilijkheden te ondervinden bij alledaagse zaken zoals wandelen en zich aankleden.

‘Alcohol werd tot nu toe geassocieerd met lichamelijke mankementen op oudere leeftijd, maar dit onderzoek bewijst het tegendeel’, staat er te lezen in het vakblad Age And Ageing. Public Health England zegt dat de conditie van ouderen inderdaad kan verbeteren dankzij alcohol, maar beklemtoont het belang van matig drankgebruik. ‘Wie elke dag een glas alcohol drinkt, kan net meer gezondheidsproblemen ontwikkelen.’

NIET TE MISSEN