Minder bezwaarschriften tegen afvalverwerkers door vakantie

Zondag liep de termijn voor bezwaarschriften of beroep tegen vergunningen voor afvalverwerking in Kampenhout-Sas af. “Het aantal bezwaren bleef beperkt door de zomerperiode”, stelt vzw Kampenhout-Sas ademt.

Chris De Bruyn

Voorzitter van de vzw Bert Francois schat dat er in Kampenhout slechts tien tot twintig bezwaren werden ingediend tegen de vernieuwing van de milieuvergunning van AC Recycling Celis. “Dat bedrijf wil zijn activiteiten dag en nacht uitvoeren”, aldus Francois.

De bezwaarschriften zijn in niets te vergelijken met de 700 die werden ingediend tegen de afvalverwerkende bedrijven Imbrechts en Millon. Tegen de milieuvergunning van beide afvalverwerkers werden nu een kleine twintig beroepen door bewoners van de Oudestraat en de Vekestraat ingediend bij minister van leefmilieu Joke Schauvlieghe. De vzw trekt samen met een bewoner ook naar de raad voor Vergunningsbetwistingen tegen de stedenbouwkundige vergunning van Millon en Imbrechts nu het beroep bij de provincie werd verworpen. ”Omdat het hier om een nog hogere en zwaardere beroepsprocedure gaat blijven er maar twee dossiers over”, stelt Francois.

Eind juni liepen al twee andere termijnen af: die tegen de regularisatie van een stuk grond van Recover Energy Inc dat een afvaloven wil bouwen en de vernieuwing van een milieuvergunning voor afvalverwerker Van Gansewinkel.

MEER OVER

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio