© Links: LVL XIII / Rechts: Louis Vuitton

Louis Vuitton beschuldigd van plagiaat

Modehuis Louis Vuitton wordt voor de rechter gesleept door de Amerikaanse schoenenontwerper Antonio Brown. Brown, designer en oprichter van het modelabel LVL XIII, vindt dat Vuitton een van zijn designs heeft gekopieerd. Louis Vuitton noemt het 'een zinloze rechtszaak'.

rdm

Louis Vuitton heeft nieuwe herensneakers op de markt met een naamplaatje op de voorkant van de schoenzolen. Plagiaat, vindt schoenenontwerper Antonio Brown. Zijn schoenenmerk LVL XIII (uitgesproken als 'Level Thirteen') doet dat immers al sinds begin 2013. Het label van Brown, dat in States populair is bij beroemdheden als topmodel Tyson Beckford en zanger Chris Brown, is echter de pineut van de situatie. Een misnoegde Antonio Brown: 'Louis Vuitton heeft een sterke marketingmachine. Zo eigenen zij zich het idee toe, terwijl ik nu door inkopers een copycat wordt genoemd.'

Louis Vuitton is niet bang om voor de rechtbank te verschijnen. 'Deze rechtszaak is compleet ongegrond. Ons bedrijf zal zich met man en macht verdedigen', klinkt het.

Het is echter niet de eerste keer dat Louis Vuitton beschuldigd wordt van plagiaat. In 2009 spande sportmerk New Balance ook al een rechtszaak aan, nadat Vuitton een model uitbracht dat nogal veel gelijkenissen vertoonde met een van hun designs. De zaak werd in der minne geschikt: Louis Vuitton betaalde een schadevergoeding en haalde het betwiste model uit productie.

NIET TE MISSEN