© ema

Nederlandse motorbende zaait onrust in grensdorp

De beruchte motorbende No Surrender MC uit Tilburg heeft na tien maanden een eigen clublokaal gevonden, net over de grens in Poppel (Ravels). De buurtbewoners vrezen voor overlast.

eddy meulemans

Tien maanden heeft No Surrender MC Tilburg een vergaderlokaal gezocht. Overal botsten ze op gesloten deuren. Nergens bleken ze welkom, tot ze nu toch een bereidwillige verhuurder hebben gevonden in België. Hun nieuwe thuisbasis is Lounge Club Poppel, een caféfeestzaal tegenover frituur ’t Voske op de Tilburgseweg in Poppel.

De omwonenden in Poppel houden hun adem in. “Wij hebben niets tegen motorrijders, maar zo te horen gaat het hier om een criminele organisatie”, zegt een anonieme buurtbewoner.

Burgemeester Walter Luyten (CD&V) van Ravels toont begrip voor de bewoners. “Wij delen hun bezorgdheid. We hebben al informatie ingewonnen bij de politie. Deze week overleg ik nog met de burgemeester van Tilburg, maar ook met de verhuurder en de eigenaar van het horecapand.”

Volgens Corin Denis, president van de Tilburgse afdeling van No Surrender MC, hoeven de mensen in Poppel zich geen zorgen te maken. “Wij willen nergens overlast veroorzaken. We hebben het pand in Poppel juist gekozen omdat het een eigen binnenplaats heeft, waar de motoren gestald kunnen worden en waar onze leden rustig een sigaretje kunnen roken”, zegt Denis in het Nederlands dagblad BN De Stem.

Lees meer in Gazet van de Kempen.

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio