© Stefaan Van Hul

Stoet herdenkt 400-jarige markt

Samen met marktkramers en -bezoekers herdenkt het gemeentebestuur van Beveren dinsdagvoormiddag dat het precies vierhonderd jaar geleden het recht kreeg om wekelijks een markt te houden.

Yves Vrebos

Het aartshertogelijke koppel Albrecht en Isabella kende vier eeuwen geleden de gemeente Beveren een ctrooi toe om wekelijks op dinsdag vanaf het ochtendkrieken een markt te houden. Precies vierhonderd jaar later herdenkt de gemeente de historische gebeurtenis met een historische evocatie, oude ambachten, proeverijen en een tentoonstelling van het konijnenras Beverse reuzen.

Dat er reden tot feesten is, blijkt uit het boek Van alle Wase markten thuis. Auteurs Wouter Vloebergh en Erwin De Meirleir maken daarin melding dat het gemeentebestuur in de negentiende eeuw herhaaldelijk in de bres moest springen om de marktdag te vrijwaren.

Op het feestmarktprogramma staan nog demonstraties van oude ambachten door een twintigtal ambachtslieden. Aan vijf eettentjes kunnen marktbezoekers kennismaken met lokale specialiteiten zoals gebakjes, mosterd, fijne vleeswaren, koffie en het nieuwe bier Va’snee. Ook de fruitveiling neemt deel. Voorts is er een tentoonstelling van Beverse reuzen.

De drukke gewestweg N70 van de Donkvijverstraat tot de Kasteeldreef is verkeersvrij tussen 6 en 14.30u.

Lees meer in Gazet van Antwerpen, Editie Waas.

Mobiliteit en haven

MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio