© W&F

Hoogdagen voor binnenattracties

Het Pirateneiland op het Eilandje en Aquatopia op het Koningin Astridplein draaien op volle toeren. Voor overdekte attracties is slecht weer goed nieuws.

Sacha Van Wiele, Kristof Van Rompaey

“Het is zeer druk bij ons”, legt Carine De Mesmaeker van Aquatopia uit. “Het verschil met juli is goed voelbaar. Daar heeft het slechte weer van de afgelopen dagen zeker mee te maken. Toch merken we ook het effect van de komst van de gevaarlijke haaien in ons aquarium. We telden vorige maand ongeveer 15.000 bezoekers. Voor augustus stevenen we af op 30.000 bezoekers. Je gaat ons dus niet horen klagen.”

Hetzelfde valt te horen bij de binnenspeeltuin Pirateneiland op het Eilandje. “Voor ons is het echt wel goed weer”, zegt Yasmina Moulay van Pirateneiland. “Mensen komen met hun kinderen bij ons schuilen voor de regen. Vooral tussen 14 en 16u is het hier heel druk. Ik merk dat mensen ’s morgens het weer in het oog houden en hopen dat de zon er toch nog doorkomt. Als dat niet het geval is, komen ze naar ons. Met het mooie zomerweer in juni hadden we hier soms drie kindjes. Nu spelen hier zeker tussen de 60 en de 100 kinderen. Soms halen we aantallen die te vergelijken zijn met de winter.”

Lees meer in de maandagkrant van Gazet van Antwerpen - Editie Stad

Nu in het nieuws