© W&F

Echtgenoot van OCMW-raadslid ten onrechte dood verklaard

Het Boomse CMW-raadslid Rita Sauval kreeg van verzekeringen Delta Lloyd het bericht dat haar man Marc Depester is overleden en dat ze recht heeft op de levensverzekering. Alleen, dat klopt niet: haar man is nog steeds gezond en wel.

jan boey

Marc Depester vindt het een best grappig voorval dat een volgens hem toch wel gerenommeerde

verzekeringsmaatschappij een persoonlijke brief naar zijn vrouw stuurt met de (foute) melding dat haar man is overleden.

“Gelukkig voor mij is dat niet het geval”, lacht Marc Depester. “Na een mail en een telefonisch onderhoud met de zetel van Delta Lloyd in Brussel, kreeg ik het laconieke antwoord dat men zou onderzoeken wat er precies aan de hand is.”

Depester vindt het vooral merkwaardig dat de verzekeringsmaatschappij in de aanhef van de bewuste brief meedeelt dat “zij hebben vernomen” dat hij dood is. “Van wie hebben ze dit vernomen?”

Delta Lloyd reageert

Delta Lloyd Life nv is ten zeerste verbaasd over het verhaal. Al snel brengen ze duidelijkheid. “Wij hebben een brief gekregen van de Belfius-bank waar Marc Depester klant is en waarin dit overlijden wordt aangekondigd. Uiteraard hebben wij dan een brief geschreven naar de echtgenote om de nodige officiële papieren te bekomen om de levensverzekering te kunnen uitkeren. Inmiddels heeft de makelaar en Belfius toegegeven dat er een fout is gebeurd met het polisnummer/naam/adres van Marc Depester, waardoor het radarwerk in gang werd gezet. Zowel Belfius als Delta Lloyd bieden hun excuus aan voor dit spijtige voorval”, aldus de woordvoerster van Delta Lloyd.

Lees meer in Gazet van Antwerpen, Editie Zuid.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio