‘Lichte toenadering’ tussen Kiev en Moskou bij crisisvergadering

De crisisvergadering over het Oekraïne-conflict heeft in Berlijn voor een ‘lichte toenadering’ tussen Moskou en Kiev gezorgd. Dat heeft de Duitse minister van Buitenlandse Zaken Frank-Walter Steinmeier maandag na afloop van de gesprekken verklaard.

llo

De Duitse minister sprak na afloop van een vijf uur durend overleg over een ‘moeilijk gesprek’. ‘Maar ik geloof, en ik hoop, dat we op enkele punten vooruitgang hebben geboekt’, zo voegde hij er nog aan toe. Meer details over de inhoud van de gesprekken, werden er niet gegeven.

Ook de Oekraïense minister van Buitenlandse Zaken, Pavlo Klimkin, benadrukte op de microblogsite Twitter dat de gesprekken erg moeilijk verliepen. ‘Om vooruitgang te bereiken, moeten we waarschijnlijk nog vele malen gedurende vijf uur samenzitten.’

Aan het overleg in de Duitse hoofdstad Berlijn namen naast Steinmeier en Klimkin ook de Russische (Sergej Lavrov) en de Franse (Laurent Fabius) minister van Buitenlandse Zaken deel. De ministers zullen de resultaten nu met hun regeringsleider bespreken.

Maandag of dinsdag zal dan beslist worden of de gesprekken worden voortgezet.

"Lichte toenadering in Oekraïnecrisis"

De crisisvergadering over het Oekraïne-conflict heeft in Berlijn voor een "lichte toenadering" tussen Moskou en Kiev gezorgd. Dat heeft de Duitse minister van Buitenlandse Zaken Frank-Walter Steinmeier na afloop van de gesprekken verklaard.

De Duitse minister sprak na afloop van een vijf uur durend overleg over een "moeilijk gesprek". "Maar ik geloof, en ik hoop, dat we op enkele punten vooruitgang hebben geboekt", zo voegde hij er nog aan toe. Meer details over de inhoud van de gesprekken, werden er niet gegeven.

Ook de Oekraïense minister van Buitenlandse Zaken, Pavlo Klimkin, benadrukte op Twitter dat de gesprekken erg moeilijk verliepen. "Om vooruitgang te bereiken, moeten we waarschijnlijk nog vele malen gedurende vijf uur samenzitten."

Aan het overleg in de Duitse hoofdstad Berlijn namen naast Steinmeier en Klimkin ook de Russische (Sergej Lavrov) en de Franse (Laurent Fabius) minister van Buitenlandse Zaken deel. De ministers zullen de resultaten nu met hun regeringsleider bespreken. Maandag of dinsdag zal dan beslist worden of de gesprekken worden voortgezet.

MEER OVER Oekraïne