© AFP

Politie gebruikt traangas tegen betogers Ferguson

De politie heeft zondagavond (lokale tijd) in een wijk in Ferguson traangas gebruik om de betogers uiteen te drijven. Het is al een hele week onrustig in de voorstand van Saint Louis, als gevolg van de dood van een zwarte tiener die neergeschoten werd door de politie.

Belga

Ruim drie uur voor het ingaan van de avondklok is de politie al begonnen met het uiteen drijven van voornamelijk jonge betogers. De avondklok in Saint Louis treedt in vanaf middernacht en loopt tot maandagochtend 5 uur.

Op televisiebeelden is te zien dat vele jongeren pancartes bij zich hebben waarop het politiegeweld aan de kaak wordt gesteld. Heel wat betogers houden ook de handen in de lucht, maar anderen gooien dan weer traangasbommen terug naar de agenten.

Eerder op de dag waren al honderden mensen samengekomen in een kerk in Ferguson om “gerechtigheid” eisen.

De onrust in Ferguson ontstond nadat de politie op 9 augustus de ongewapende zwarte tiener Michael Brown doodschoot. De 18-jarige Brown en zijn vriend Dorian Johnson zouden sigaren gestolen hebben uit een winkel. Volgens getuigen bood Brown geen weerstand tegen de politie toen hij werd neergeschoten. Volgens de politie is de tiener gedood nadat hij een agent had aangevallen en diens wapen had proberen af te pakken.

Nu in het nieuws