© AFP

Acht buitenlandse toeristen en vijf Indonesiërs gered

Twee dagen na de schipbreuk van een toeristenboot in het oosten van Indonesië, zijn nog dertien opvarenden gered kunnen worden. Het gaat om acht buitenlandse toeristen en vijf Indonesische bemanningsleden. Dat heeft de lokale overheid maandag meegedeeld.

Belga

“Ze werden teruggevonden, sommigen in een reddingsboot en anderen in het water en met een zwemvest aan, op ongeveer zestig mijl (honderd kilometer) van de kust van Sape”, in het oosten van het eiland Soembawa, zo verklaarde een medewerker van de reddingsdiensten.

Onder de acht buitenlanders die maandag gered werden bevinden zich, volgens het lokale agentschap voor het beheer van rampen, ook mensen met de Nederlandse en Italiaanse nationaliteit.

Het vaartuig, dat Lombok donderdagavond verliet, zonk zaterdag rond 19 uur lokale tijd tussen de eilanden Lombok en Komodo, in het oosten van Indonesië. Aan boord zaten twintig buitenlanders en vijf bemanningsleden. In totaal zijn nu al 23 mensen gered, maar twee toeristen zijn nog altijd vermist.

De tien passagiers die eerder al gered werden, kwamen volgens de hulpdiensten uit Nieuw-Zeeland, Spanje, Nederland, Duitsland en Frankrijk. De federale overheidsdienst Buitenlandse Zaken heeft voorlopig geen weet van mogelijke Belgische opvarenden.

Nu in het nieuws