© Joris Herregods

Nieuwe klap voor ‘dapperste meisje’ van Vlaanderen

Slecht nieuws voor Fran Bracke (6): het ‘dapperste meisje van Vlaanderen’ uit de VIER-reeks Topdokters heeft opnieuw een hersentumor. In april was er nog voor het eerst sinds jaren geen gezwel te zien dankzij een experimentele behandeling. Die lijkt nu niet meer aan te slaan.

Dennis Vansant

Ruim drie maanden heeft het sprookje geduurd voor de familie Bracke uit Leest (Mechelen). Na vijf jaar vechten tegen een hardnekkige hersentumor kwam in april dit jaar voor de allereerste keer een scan brandschoon terug. Dat was het hoopvolle resultaat van een experimentele vaccinatiekuur die in oktober 2013 werd gestart. Aanvankelijk leek die weinig effect te hebben, maar eind april van dit jaar werd vastgesteld dat Fran voor het eerst sinds haar tweede levensjaar kankervrij was.

Vorige woensdag, op zijn 48ste verjaardag, kreeg vader Benny het hartverscheurende nieuws te horen dat zijn dochtertje hervallen is. “Aan iedereen bedankt voor de wensen. Wat jullie niet konden weten, was dat ik uitgerekend op die dag een cadeau heb gekregen dat zo slecht is dat je het op ebay nog niet verkocht krijgt: het herval van Fran”, meldt hij op Facebook. “De kans om opnieuw te opereren is zeer klein geworden, en bijgevolg ook de kans op nog eens zo’n geweldige comeback.”

“Uit een recente scan is gebleken dat er opnieuw een gezwel te zien is”, legt Benny uit. “Woensdag zullen we er met de dokters over samenzitten. We moeten dan bekijken wat eventueel de mogelijkheden nog zijn. Onze opties slinken wel zienderogen: uiteindelijk zullen we de knoop moeten doorhakken over wat we zullen doen, en vooral wat we niet meer zullen doen”, zucht de aangeslagen vader.

Lees vandaag meer in uw krant.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio