Werken aan kruispunt Ring beginnen vandaag

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) begint vandaag, maandag 18 augustus, met de voorbereidende werken voor de herinrichting van het kruispunt van de Ring (R16) en de Mechelsesteenweg (N14) in Lier.

Chris Van Rompaey

De aannemer legt twee tijdelijke parallelwegen aan naast de Ring. Dankzij die wegen zal er tijdens de hele duur van het kruispuntproject verkeer kunnen blijven rijden op de Ring naast de bouwwerf.

Om die tijdelijke wegen aan te kunnen leggen, moeten de pechstrook en het fietspad aan weerszijden van de Ring worden ingenomen. Ook de bestaande verkeerslichten worden verplaatst en de vangrails worden opgebroken. AWV maakt van de gelegenheid gebruik om ook nieuwe riolering aan te leggen.

Het gemotoriseerde verkeer zal weinig hinder ondervinden van de voorbereidende werken, want het zal altijd een doorgang hebben op de Ring en op de Mechelsesteenweg. Af en toe zal bijvoorbeeld wel een rijstrook tijdelijk afgesloten worden.

Aangezien de fietspaden naast de Ring ingenomen worden, kunnen fietsers niet meer naast de Ring rijden. Ze volgen een omleiding via de Antwerpsesteenweg (N10) en Aarschotsesteenweg (N10). Fietsen op de Mechelsesteenweg blijft wel mogelijk, ook ter hoogte van de kruising met de Ring.

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio