© was

VoetbalBEKER VAN BELGIËBEERSCHOT-WILRIJK 4 - RC GENT-ZEEHAVEN 2 (NA VERLENGINGEN)

Racing geeft dubbele voorsprong uit handen

Beerschot-Wilrijk en Gent-Zeehaven hebben de 2 500 toeschouwers op een spannende en hoogstaande spektakelwedstrijd getrakteerd.

frg

De thuisploeg startte sterk, maar een goed georganiseerd Gent-Zeehaven liet de eerste storm rustig overwaaien. De gehavende bezoekers kenden een eerste keer pech toen Blancke op de lat kopte. Blancke en Van Tornhout zetten een perfecte counter op en Van De Kerckhove rondde af. Welvaert verdubbelde de voorsprong toen Smet de bal niet kon klemmen in een duel. Ook Doka trof de lat en Ventôse kopte op het dak van het doel.

Beerschot-Wilrijk verhoogde de druk na de rust. Van Der Linden kopte eerst nipt naast, vervolgens op de deklat en daarna raak bij een spelhervatting. Snoeys stelde gelijk met een knappe vrijschop. Blancke trof aan de overzijde andermaal het doelhout. Lavaert besloot net over.

De thuisploeg was in de verlengingen vooral fysiek sterker dan de bezoekers, die te veel basisspelers zagen afhaken. Een kanonschot van de ingevallen Ascencion luidde het feest in voor een enthousiast Beerschot-Wilrijk. Muñoz-Herrera zette tegen zijn ex-club nog een penalty om na een Gentse overtreding op Dermaut.

SCHEIDSRECHTER: PotsDOELPUNTEN: 14’ Van De Kerckhove 0-1, 22’ Welvaert 0-2, 62’ Van der Linden 1-2, 82’ Snoeys 2-2, 97’ Ascencion 3-2, 105’ Muñoz-Herrera (str.) 4-2.TOESCHOUWERS: 2.500BEERSCHOT -WILRIJK: Smet, Laevaert, Meeus (119’ Van der Heyden), Van der Linden, Nicot, Snoeys, De Smedt, Baert (75’ Ascencion), Ventôse (75’ Dermaut), Nijs, Muñoz Herrera.RC GENT-ZEEHAVEN: Maes, Joos, Van Lierde, Welvaert (72’ Ayala-Fajardo), Verheughe, Doka, Blancke, Unver, Van De Kerckhove, Dutoit, Van Tornhout .GELE KAARTEN: Snoeys, Laevaert, Ventôse, De Smedt, Van Tornhout, Doka, Blancke.

Meer sportnieuws