STVV door het oog van de naald in bekerduel met Deinze

Foto: JEFFREY GAENS

STVV door het oog van de naald in bekerduel met Deinze

Print

STVV is in zijn eerste bekerwedstrijd met alle moeite van de wereld voorbij derdeklasser Deinze geraakt. Tot een kwartier voor tijd keken de Kanaries zelfs tegen een 1-2-achterstand aan. Het spitsenduo Momi-Parzyszek zette de scheve situatie alsnog recht.

Nochtans begon de wedstrijd niet slecht voor de thuisploeg. De Truienaren kwamen na ruim tien minuten spelen al op voorsprong via Erichot. De lange centrale verdediger was blijven hangen na een corner en bracht de thuisploeg op voorsprong met een knappe omhaal. Even later hingen de bordjes alweer gelijk, nadat Mezine een klutsbal uit een vrije trap kon binnenwerken.

Diezelfde Mezine bracht de bezoekers zelfs 1-2 voor. De Deinzenaren stuurden hun spits mooi diep en hij maakte het alleen voor Dutoit koel af in de korte hoek. De STVV-goalie moest in minuut 73 zijn team zelfs voor de 1-3 behoeden. Hij kon een gevaarlijk kaatsende volley van Van De Velde maar net uit doel weren.

Gelukkig voor de Kanaries was daar nog supersub Hilaire Momi. Die maakte er in de 78ste minuut 2-2 van, verlengingen dus. Pas vijf minuten voor het einde van de tweede verlenging ontbond Parzyszek zijn duivels. Met een staalhard schot legde hij de 3-2-eindcijfers vast. STVV bekert dus verder, maar zal zijn spelpeil mogen opkrikken, wil het nog een rol van betekenis spelen.

Herbeleef de wedstrijd via onze man ter plaatse.

Meer sportnieuws