© photo news

VoetbalJupiler Pro LeagueLokeren 2 - Lierse 0 - Hans Vanaken zeer te spreken over nieuwste Lokerse aanwinsten

‘Drie harde werkers’

De drie nieuwkomers bij Lokeren lijken zich zonder problemen in te passen in de kleedkamer van Lokeren. Besart Abdurahimi, Mbaye Leye en Evariste Ngolok toonden zaterdag voor het eerst aan het thuispubliek wat zij in hun mars hebben.

MELISSA MAES

Hans Vanaken beleefde vorig jaar op het veld van Anderlecht een droomdebuut met twee doelpunten. De revelatie van afgelopen seizoen zag tegen Lierse dat ook zijn nieuwe ploegmaat, de 24-jarige Besart Abdurahimi, graag alle registers opentrekt bij zijn entree.

‘Bes heeft het zeer goed gedaan’, zo complimenteert Vanaken zijn collega. ‘Voor de wedstrijd had ik nog bij hem geïnformeerd hoe hij de bal graag krijgt. Hij zei het liefst te worden aangespeeld in de diepte, maar hij liet toch ook zien dat hij goed kan meespelen met de bal aan de voet. Maar zijn doelpunt kwam toch na een goeie loopactie in de diepte, dus wellicht ligt toch daar zijn sterkte.’

Na ruim vijftig minuten voetballen zat Abdurahimi door zijn beste krachten heen en kreeg Mbaye Leye onder luid applaus zijn eerste speelkansen in het shirt van Sporting.

‘Je merkt meteen dat Leye een speler is met heel veel ervaring’, zo gaat Vanaken verder. ‘Hij kan de bal vasthouden en is sterk in duel. Ook hij is een goeie aanwinst voor Lokeren, net zoals Evariste Ngolok, die in het slotkwartier Nill De Pauw verving. We zijn drie harde werkers rijker die ook nog eens kunnen voetballen. We mogen heel tevreden zijn met de nieuwkomers.’

Lokeren slaagde erin twee keer op rij de nul te houden en zal met het nodige vertrouwen toewerken naar de Europese wedstrijd van donderdag tegen Hull City.

‘Het is fijn dat we het opnemen tegen een team uit de Premier League, maar het zal niet makkelijk worden. Misschien speelt het in ons voordeel dat we al vier competitiematchen en de Supercup achter de rug hebben. Het kan dus zijn dat wij al meer in ons ritme zitten dan Hull City, maar dat valt af te wachten. De nul houden, wordt allicht het belangrijkste. Op dat vlak zitten we alvast in een goeie flow’, besluit Vanaken.

Meer sportnieuws