© Photo News

Cancellara start niet meer

Fabian Cancellara is niet meer gestart in de zesde etappe van de Eneco Tour. De Zwitser keert terug naar huis alvorens naar de Vuelta af te reizen. Daar wil hij verder de hand leggen aan zijn WK-conditie.

gvdl

De Zwitser Fabian Cancellara (Trek) en de Italiaan Andrea Guardini (Astana), winnaar van de openingsetappe, zijn zaterdag niet meer van start gegaan in de zesde etappe van de Eneco Tour (WorldTour). Dat maakten de organisatoren via Twitter bekend.

Cancellara is toe aan rust, met het oog op de doelstellingen van later dit jaar. Zo spaart hij zich voor de Vuelta, die op 23 augustus op gang wordt geschoten. Daar zal de Zwitser zich voorbereiden op het WK in het Spaanse Ponferrada (21-28/09).

'Echt voorzien was de voortijdige opgave van Fabian Cancellara niet', verklaarde Dirk Demol, sportdirecteur bij Trek. 'Fabian is niet ziek of geblesseerd, maar hij vond dat het welletjes is geweest. Hij wil zich nu volledig toeleggen op de Vuelta. Of hij de Ronde van Spanje volledig zal afwerken, is een open vraag. Fabian weet zelf wel wat goed of slecht is voor hem. Het wereldkampioenschap is een doel, daarin wil hij een gooi doen naar de regenboogtrui.'

De zesde en voorlaatste rit in de Eneco Tour wordt als de koninginnenetappe beschouwd. Het peloton rijdt over 173,9 km van het Nederlandse Heerlen naar La Redoute (Aywaille). Zondag eindigt de Eneco Tour.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio