© Isosport

© Belga

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Club raakt in bitsige stadsderby niet voorbij Cercle

In een wedstrijd op en over het randje heeft Cercle stadsgenoot Club Brugge op een 1-1 gelijkspel gehouden. Nicolas Castillo scoorde alweer voor blauw-zwart, maar wrong ook twee wenkende kansen de nek om.

wic

Club Brugge greep de groen-zwarte stadsgenoot in het eerste bedrijf meteen naar de keel. De kwikzilveren Nikola Storm, die Maxime Lestienne op de bank hield, maakte indruk bij Club Brugge, waar ook Victor Vazquez weer in goede vorm verkeerde. Het voetbal was goed, maar tegen een achteruitleunend Cercle bleven de grote kansen uit. Tot op het halfuur: Thomas Meunier zwiepte een bal die terugkwam uit het pak ineens voor doel, Stef Wils ging glansrijk onder de bal door en Nicolas Castillo bewees zijn waarde voor het huidige Club Brugge: de Chileen nam de bal knap op de borst aan en schoof beheerst naast doelman Werner de 1-0 in doel.

Daar kon Cercle bitter weinig tegenover stellen: de troepen van trainer Lorenzo Staelens groeven zich in op de eigen helft en grossierden in stevige overtredingen. Vooral middenvelder Ismaïla N’Diaye mocht blij zijn dat hij nog op het veld stond na een tackle met beide voeten vooruit. Daarna ging de Fransman ook nog eens treiterig zijn voetje laten hangen bij Victor Vazquez, maar ref Van de Velde liet N’Diaye op het veld staan. En de scheidsrechter werd al helemaal de gebeten hond voor het Brugse publiek toen hij ook nog eens verzuimde een strafschop te fluiten toen Storm binnen de zestien stevig op de hielen getrapt werd door Bourdin.

Castillo laat het liggen

Ei zo na mocht Club met een dubbele voorsprong de kleedkamers opzoeken, maar nadat Wils alweer een hoge bal miste hield Werner oog in oog met Castillo deze keer wèl zijn netten schoon. De tweede helft zou aanvankelijk hetzelfde spelbeeld brengen: een kopbal van Menegazzo zoefde nipt over de lat na onoordeelkundig wegboksen van Werner. Cercle schoof langzaamaan op, zonder echt gevaarlijk te worden.

Tot Menegazzo uitpakte met een regelrecht ziekenhuisballetje op Jesper Jörgensen. Recht in de voeten van Stipe Bacelic-Grgic, die ineens een boulevard aan ruimte voor zich had. De passeur van Cercle rukte op en passte op het juiste moment naar Junior Kabananga, die de bal door de benen van Mat Ryan in doel mikte.

In het laatste kwartier raakten de gemoederen nog aardig verhit, met onder andere opstootjes tussen Castillo en Bacelic-Grgic. Maar in de laatste minuut leek blauw-zwart dan toch nog de drie punten thuis te zullen houden toen Castillo moederziel alleen richting Werner mocht oprukken. De Chileen negeerde de meegelopen Maxime Lestienne, maar knalde de bal de tribunes in. Het zou meteen het laatste wapenfeit van de wedstrijd zijn. Een briesende Michel Preud’homme blies razend de aftocht: zijn club heeft voor de tweede week op rij twee punten verloren in de strijd om de titel. Cercle Brugge daarentegen pakt een onverhoopt puntje.

Opmerkelijk: Castillo scoorde al in drie van de vier wedstrijden voor Club Brugge.

Belangrijkste fases:

2’ Club Brugge trekt meteen naar voren. Laurens De Bock haalt de achterlijn, maar Pierre Bourdin kan zijn voorzet wegwerken. De Bock krijgt een herkansing, maar ook deze keer houdt de Cercle defensie het hoofd koel.

11’ Nikola Storm laat een staaltje van zijn talent zijn. Hij dribbelt zich vrij in de zestien, maar zijn voorzet wordt weggekopt door Wils.

15’ Een bedrijvige Vazquez verstuurt opnieuw een aangesneden voorzet. Niemand raakt de bal, waardoor een ietwat verraste Werner de bal met een reflex moet wegduwen.

17’ Vazquez zet Storm knap op weg naar doel met de buitenkant van zijn rechter. De jonge Bruggeling wordt naar de buitenkant gedreven en kan niet op doel besluiten.

22’ Werner zweeft de vrije trap van Castillo uit doel. Club houdt er een hoekschop aan over.

29’ Na geharrewar krijgt Meunir uiteindelijk toch de kans om voor te zetten vanop de rechterflank. Castillo controleert met de borst en schuift de openingstreffer voorbij Werner.

31’ Een afzwaaier van Simons gaat over en naast. Wanneer verlaat Cercle zijn egelstelling?

35’ Storm wil een strafschop na een contact met Bourdin in de grote rechthoek. Van De Velde wuift het protest weg.

42’ Storm zet Dusenne opzij en werkt af met links. Zijn bal belandt in het zijnet. Castillo en Jorgensen waren misschien betere opties geweest.

45+1’ Wils verslikt zich in de bal en Castillo mag alleen op Werner af. Met een knappe beenreflex houdt Werner de Chileen van de 2-0.

48’ Stipe Bacelic-Grgic tekent voor het eerste wapenfeit in de tweede helft. Zijn zwakke schot dwarrelt via zijn ploeggenoot Sukuta-Pasu naast

51’ Een corner van Cercle zaait twijfel in de Club-verdediging. De bal komt via Kabananga aan de tweede paal bij N’Diaye, maar die trapt uit een scherpe hoek op de vuisten van de uitgekomen Ryan.

53’ Vazquez haalt de achterlijn na en mooie dribbel en zet voor met links. Werner komt tussen maar bokst de bal in de loop van Menegazzo. De Braziliaan kopt echter over.

66’ Na dom balverlies van Menegazzo kan Bacelic-Grgic met de bal aan de haal. De Kroaat bedient op het juiste moment Kabananga die Ryan het nakijken geeft met een lage schuiver.

VIDEO. Bekijk de samenvatting

Bekijk hier het videoverslag van Club Brugge – Cercle Brugge.

MEER OVER jupiler-pro-league-matchverslag

Meer voetbalnieuws