© BELGA

Edward Theuns sprint naar 3e plaats in rit 2

Edward Theuns (Topsport Vlaanderen-Baloise) is vrijdag derde geworden in de tweede etappe van de Noorse Arctic Race (Noo/2.1.). De 23-jarige Belg werd in de massasprint na 207 km van Honningsvag naar Alta geklopt door de Noren Alexander Kristoff (Katusha), die de etappe won, en Thor Hushovd (BMC).

Marcel Kittel, viervoudig ritwinnaar in de Tour de France, moest zich tevreden stellen met een vierde stek. Lars Petter Nordhaug, die donderdag de eerste etappe won, blijft aan de leiding in het klassement.

Vier renners kozen voor een vroege vlucht. Daarin was met Laurent Evrard (Wallonie-Bruxelles) één landgenoot vertegenwoordigd. De vier reden een maximale voorsprong van vier minuten bij elkaar. In de laatste 10 km werden de laatste twee vluchters gegrepen door het peloton waar vooral Team Giant het meeste werk verrichtte voor hun kopman Kittel.

Een valpartij in de slotfase verstoorde de sprint, waar Kristoff uiteindelijk de snelste bleek. Voor Kristoff is het zijn twaalfde zege van het seizoen. Eerder brak hij dit jaar door met twee etappezeges in de Ronde van Frankrijk en won hij Milaan-Sanremo. Daarnaast mocht hij drie keer juichen in de Tour des Fjords en pakte hij er ook het eindklassement. Voorts won hij twee etappes in de Ronde van Noorwegen, pakte hij een ritzege in de Ronde van Oman en was hij de sterkste in de Rund um den Finanzplatz Eschborn-Frankfurt (1.BC).

Meer sportnieuws