© Jimmy Bolcina/photo news

Thiam zakt na speerwerpen naar derde plaats

Nafissatou Thiam staat na het speerwerpen, de zesde en voorlaatste discipline in de zevenkamp op het EK atletiek in het Zwitserse Zürich, op de derde plaats. Ze liet in het speerwerpen 49m69 optekenen bij haar beste worp en werd daarmee zesde.

Het 19-jarige talent moest na vijf disciplines al haar leiding afstaan aan de Duitse Caroline Schäfer en gaf na het speerwerpen nog een plaatsje prijs. Later op de avond wordt de zevenkamp afgesloten met de 800m.

De leidersplaats is nu in handen van de Française Antoinette Nana Djimou (5661), die in het speerwerpen de verste worp liet optekenen (54m18). De Nederlandse Nadine Broersen (5642) is tweede, dan volgen Thiam (5610), Schäfer (5536) en de Nederlandse Anouk Better (5488).

Geen finale voor verspringer Broothaerts

© BELGA

Mathias Broothaerts is er vrijdag op het EK atletiek in het Zwitserse Zürich niet in geslaagd een ticket voor de finale van het verspringen te bemachtigen. De 20-jarige atleet van LYRA kwam in de kwalificaties niet verder dan 7m48.

Broothaerts, op het voorbije BK nog goed voor een sprong over 8m07, liet bij zijn eerste sprong 7m48 optekenen. Daarna volgden een ongeldige sprong en een over 7m41. Dat bleek ruim onvoldoende om de finale te bereiken, hij strandde op een 25e plaats (op 30 deelnemers).

De rechtstreekse kwalificatie-afstand was 8m00, die werd gehaald door vijf atleten. Voor een plaats in de finale met twaalf had Broothaerts een sprong over 7m78 moeten realiseren.

De Griek Louis Tsatoumas sprong het verst (8m19), de finale is voor zondag.

Meer sportnieuws