© Photo News

Lindeman zegeviert in Tour de l’Ain

De Nederlander Bert-Jan Lindeman (Rabobank Development Team) was de sterkste in de koninginnenrit in de Tour de l’Ain (Fra/2.1) De 25-jarige renner kwam in het skioord Lelex bergop solo over de meet. De Fransman Romain Bardet (AG2R La Mondiale) finishte een kleine minuut later op een tweede stek. De Ier Daniel Martin (Garmin-Sharp) werd derde. Jérome Baugnies eindigde op de vijftiende plaats als eerste Belg op meer dan vier minuten van de winnaar.

Lindeman maakte deel uit van een vroege vlucht in deze bergrit door het Jura. Op de voorlaatste beklimming ging hij alleen op pad. Bardet probeerde op de slotklim om de sprong nog naar voren te maken, maar zonder succes. De Nederlander had het knap lastig, maar hield stand.

Lindeman neemt door zijn zege ook de leiderstrui over van onze landgenoot Gianni Meersman. Hij telt 56 seconden voorsprong op Bardet. De Tour de l’Ain eindigt zaterdag.

Het is voor Lindeman nog maar zijn tweede profzege. Eerder schreef hij de Nederlandse eendagskoers Albert Achterhes Pet Ronde van Drenthe (1.1.) op zijn naam in 2012.

Meer sportnieuws