© AFP

Nog voor eerste match al ontslagen

De Welshe voetbaltrainer Tony Pulis neemt nog voor de start van de Premier League afscheid van zijn club Crystal Palace. Volgens het officiële bericht van de club ‘in onderling overleg’, maar donderdag raakte al bekend dat Pulis aan het bestuur zijn onvrede had geuit over het aankoopbeleid van de club.

Volgens Engelse media had Pulis zijn zinnen gezet op andere spelers dan degene die door de club binnengehaald werden. De voorbije weken kwamen Frazier Campbell (Cardiff), Brede Hangeland (Fulham), Chris Kettings (Blackpool) en Martin Kelly (Liverpool) naar The Eagles, maar Pulis had zelf liever Gylfi Sigurdsson (Swansea), Steven Caulker (Queens Park Rangers) en Michu (Swansea) zien komen.

Het bericht van het vertrek van Pulis komt hoogst ongelegen, want zaterdagavond al trapt Crystal Palace zijn Premier League-campagne af met een wedstrijd tegen Arsenal. Pulis werd trouwens vorig seizoen verkozen tot Trainer van het Jaar in Engeland, omdat hij gedoodverfd degradatiekandidaat Crystal Palace in de hoogste voetbalklasse had kunnen houden. Zijn voormalige assistent Keith Millen neemt de taken van de Welshman voorlopig over.

Meer sportnieuws