© Photo News

Quintana: ‘Fier hier opnieuw te winnen’

Net zoals vorig jaar heerste Nairo Quintana op Lagunas de Neila in de Ronde van Burgos. De Colombiaan, die na zijn eindzege in de Giro, pas deze week terug in competitie kwam, lijkt klaar voor de Vuelta.

‘Het is geweldig om hier opnieuw te winnen’, aldus Quintana na afloop van zijn zege van vrijdag in de derde etappe. ‘Ik rijd hier graag in deze streek en iedereen vuurt me enorm hard aan. Dat doet heel veel deugd. Ik ben er echt fier op dat ik hier opnieuw mag juichen’, klinkt het.

Quintana telt nu één seconde voorsprong in het klassement. ‘Ik zag al op de klim dat Moreno en ik aan elkaar gewaagd zijn (Moreno werd tweede in de rit). Het wordt dus zeker nog spannend in de afsluitende tijdrit. Ik ga gewoon alles geven en hopen op een goede afloop.’

Voor Quintana is het zijn zesde zege van het seizoen. Eerder dit jaar schreef hij het eindklassement van de Giro op zijn naam en won hij er ook twee etappes. Daarnaast stak hij het eindklassement in San Luis op zak en won hij er de rit naar Cerro El Amago.

Zaterdag staat nog een etappe voor de sprinters op het programma. De Ronde van Burgos eindigt zondag met een tijdrit over 12,5 km. In 2013 was Quintana de eindwinnaar.

Meer sportnieuws