© Belga

Jonathan Borlée moet ook forfait geven voor 4x400m

Jonathan Borlée heeft de Belgische eer niet kunnen verdedigen in de 400 meter sprint bij de mannen. Hij blesseerde zich bij de opwarming. Borlée moet ook de strijd om de 4x400m aan zich laten voorbijgaan, zowel de reeksen als een eventuele finale.

Wim Conings

De 26-jarige Borlée, die zich in tegenstelling tot zijn broer Kevin wel had geplaatst voor de finale, liep in de opwarming een verrekking aan de hamstrings op en moest forfait geven. Die verrekking zal hem een tiental dagen van de piste houden. Dat betekent dus ook dat Jonathan Borlée forfait moet geven voor de 4x400m (de reeksen van zaterdag en de eventuele finale van zondag). Toch een fikse knauw in de Belgische kansen om hun titel te verlengen.

Voor de Belgische recordhouder op de baanronde (44.43) was het de zoveelste teleurstelling van het seizoen. De kans is ook bijzonder groot dat Jonathan ook de 4x400m aan zich voorbij moet laten gaan. Hij ging sowieso gespaard worden voor de reeksen van zaterdag, maar voor een eventuele finale (zondag) was hij in principe wel in aanmerking gekomen.

De finale zelf werd overigens gewonnen door de Brit Martyn Rooney. Hij liet een snelle 44.71 optekenen en bleef zijn landgenoot Matthew Hudson-Smith (44.75) en de Israëliër Donald Sanford (45.27) voor.

Meer sportnieuws