© Cédric Fourny

Chris van Woensel wint Rally van Staden

Chris van Woensel heeft vrijdag in een Subaru Impreza WRC S5 de vierde editie van de Rally van Staden gewonnen. Hij ging na twaalf klassementsritten Bart Maes (Skoda Octavia WRC) en Bert Coene (Mitsubishi Lancer Evo X) met grote voorsprong vooraf. Bij de historics was Tobi Vandenberghe (Opel Kadett) aan het feest.

Een moeilijke rally voor de rijders, want het wisselvallige weer zorgde voor een moeilijke bandenkeuze. Timothy De Bock had het minste last van die omstandigheden en nam prompt de leiding in zijn Porsche GT3, maar kreeg dan problemen met de benzinepomp. Oud-winnaar Vincent Verschueren leek in zijn Citroën DS3 R5 over te nemen, maar ging net voor halfweg van de baan, en zo kwam Van Woensel aan de leiding.

Claude Bal bleef lang aandringen, maar zijn Mitsubishi Evo X gaf er in de slotproef de brui aan waardoor Maes en Coene nog een plaats opschoven. Maes eindige op drieënhalve minuut, Coene deed nog een minuut langer over het traject.

Bij de historics stond er geen maat op Tobi Vandenberghe en zijn Opel Kadett. Stefaan Stouf (Ford Escort MKI) moest na de middag de rol lossen en eindigde tweede op ruim een halve minuut. Wouter Lievens (Porsche 911) hield in de slotfase nog net de Porsche af van Wim Decock, en mocht zo mee het podium op.

De Rally van Staden dient voor veel rijders als testrally voor de Omloop van Vlaanderen, de zesde manche van het Belgische Rallykampioenschap.

Meer sportnieuws