Archieffoto.

Archieffoto.© Photo News

Dubbelslag voor Quintana in Burgos

Nairo Quintana (Movistar) heeft vrijdag de derde etappe in de Ronde van Burgos (Spa/2.BC) op zijn naam geschreven. De 24-jarige Colombiaan arriveerde solo bovenop Lagunas de Neila en haalde het na 170 km voor de Spanjaarden Daniel Moreno (Katusha) en Mikel Landa (Astana). Quintana neemt ook de leiderstrui over van Juan José Lobato.

Wielrennen op Sportwereld.be

Op de laatste klim van de dag, de Lagunas de Neila, kozen drie renners (Arroyo, Landa en Pardilla) voor de vlucht vooruit. Niet veel later trokken in de achtergrond Quintana en Moreno in de tegenaanval. Landa liet zijn metgezellen achter en ging er vooraan alleen vandoor.

Intussen werden één na één de vluchters gegrepen. Quintana liet ook Moreno achter en in de slotkilometer bleek ook Landa er aan voor de moeite. Quintana haalde het met gemak en nam meteen ook de leiderstrui over. De winnaar van de Giro toonde meteen dat hij klaar is voor de Vuelta die volgende week start.

Movistar met Valverde en Quintana van start in Vuelta

© Photo News

Movistar rekent in de Ronde van Spanje (23/08-14/09) op twee kleppers, de Colombiaan Nairo Quintana en de Spanjaard Alejandro Valverde. Dat maakte de Spaanse WorldTour-formatie vrijdag bekend.

Meer sportnieuws