© AP

Feyenoord huurt Kazim-Richards van Bursaspor

Feyenoord heeft vrijdag de 27-jarige aanvaller Colin Kazim-Richards vastgelegd. De Turkse international wordt voor één seizoen gehuurd van het Turkse Bursaspor.

Kazim-Richards speelde 35 interlands voor Turkije, waarin hij twee keer scoorde. De geboren Londenaar met Turkse moeder begon zijn carrière bij Bury en speelde daarna bij Brighton & Hove Albion en Sheffield United, voor hij naar Fenerbahçe verkaste. Die club verhuurde hem aan Toulouse, waarna hij naar Galatasaray verhuisde. Na huurperiodes bij Olympiakos en Blackburn Rovers speelde hij sinds vorig jaar in Bursa.

‘Twee maanden geleden zijn we via Pierre van Hooijdonk getipt over deze speler’, vertelt technisch directeur Martin van Geel op de clubwebsite van de Rotterdammers. ‘Kazim-Richards kan op meerdere posities in de voorhoede uit de voeten, heeft veel ervaring in het Turkse elftal, in de Champions League en in de Europa League en beschikt over kwaliteiten die we nog niet hadden in onze selectie. Vanwege deze huurconstructie is het financiële risico dat we nemen zeer beperkt, terwijl we de optie hebben om deze speler na dit seizoen langer aan ons te binden’, klinkt het.

‘Ik ben ontzettend blij met deze stap’, vertelde Kazim-Richards in een eerste reactie. ‘Feyenoord is een grote club met een geweldige historie, en dan heb ik het nog niet eens over het stadion. Ik ben enorm trots dat ik daar mag gaan spelen. Ik heb bij verschillende clubs in Europa gespeeld en weet wat er voor nodig is om wedstrijden te winnen. Die winnaarsmentaliteit wil ik graag overbrengen op het team.’

Meer sportnieuws