© Photo News

Tom Dumoulin: ‘Leiderstrui is doel geworden’

De 23-jarige Tom Dumoulin (Giant-Shimano) is na Andrea Guardini, Zdenek Stybar en Lars Boom meteen de vierde leider op vijf dagen tijd in de tiende editie van de Eneco Tour. ‘Het was alvast niet de bedoeling om vandaag al de wit-rode leiderstrui te pakken. Ik wou enkel voor de ritzege gaan maar heb nu dit kleinood gekregen voor mijn tweede plaats’, verduidelijkte de Nederlander.

Wielrennen op Sportwereld.be

‘Ik zag Greg Van Avermaet vol doorgaan op de laatste helling en wou naar zijn wiel springen. Ik zat ietwat ingesloten en slaagde er niet meer in om hem te kloppen. Ik moest dus genoegen nemen met de dichtste ereplaats. Iets vroeger dan gepland heb ik de leiderstrui dus bemachtigd’, aldus Dumoulin.

‘Ik ben na de Tour de France, net zoals vorig jaar trouwens, in supervorm. Wie ik hier vrees? Vooral die van BMC hebben een sterk blok maar schrijf ook Lars Boom en de zijnen nog niet af. Wij zullen met onze ploeg de koers nu moeten controleren. En dat kunnen wij ook, daarvoor is ons team sterk genoeg.’, zei de Nederlander.

‘Dat Lars Boom iets te vroeg zijn mannen aan het werk zette? Dat vond ik ook en dat is een goede les voor morgen. Wij mogen diezelfde fout niet maken en niet iedereen opsouperen voor de finale echt begint. Ik hoop alvast op het beste voor deze Eneco Tour en ik zou deze leiderstrui graag tot en met zondag behouden. Dat is een doel op zich geworden’, besloot Dumoulin.

Meer sportnieuws