© Photo News

Greg Van Avermaet: ‘Hoop dat ban nu eindelijk gebroken is’

Eindelijk raak voor Greg Van Avermaet (BMC). Met de grote molen bedwong de Oost-Vlaming vrijdag de kasseitjes van de Geraardsbergse Vesten en haalde het in de vijfde etappe van de Eneco Tour. Meteen de eerste grote zege van het seizoen voor de Waaslander.

Wielrennen op Sportwereld.be

‘Het was echt frustrerend om steeds maar tweede of derde te worden. Ik moest telkens genoegen nemen met ereplaatsen maar die echte zege bleef steeds uit. Tot vandaag dan. Je kan je niet voorstellen hoe goed ik mij hierbij voel’, straalde Van Avermaet.

‘Ik denk dat het parcours van de rit in Geraardsbergen speciaal voor mij ontworpen was. Ik kwam voor deze etappe naar de Eneco Tour. Ik ging bij het opkomen van de Vesten vol door. Het was dat of niets. Ik bleef spurten tot de eindmeet, dit zonder om te kijken. Ik heb pas na de aankomst gezien dat ik eigenlijk een geruststellende voorsprong had maar ik wou geen enkel risico nemen’, klonk het.

‘Ik startte in deze rittenkoers met als doel een rit te winnen en dat is mij gelukt. Het klassement ambieer ik niet. Daarvoor hebben wij mannen als Manuel Quinziato en Philippe Gilbert voor. Onze Italiaan is sterk en ‘Phil’ rijdt morgen/zaterdag naar huis dus die zal ook wel gemotiveerd zijn. Ik ben alvast enorm blij met deze overwinning. Eigenlijk ben ik het type renner dat elk seizoen met vijf grote zeges moet afsluiten maar dat is bij mij dus niet het geval. Ik hoop dat de ban nu eindelijk gebroken is’, aldus Van Avermaet.

Meer sportnieuws