© Everton

Coach Everton: 'Chelsea verkocht ons één van de beste spelers ter wereld'

Dat Roberto Martinez, coach van Everton, fan is van Romelu Lukaku, wisten we eigenlijk al. In een interview met The Daily Mirror heeft de Spanjaard dat nogmaals onderstreept. 'Chelsea verkocht ons één van de beste spelers ter wereld', aldus Martinez over zijn zomeraankoop.

vtvn

'Voor mij is Lukaku op zijn 21e al één van de beste ter wereld. Dat zeg ik niet bevooroordeeld. De statistieken van de hoeveelheid doelpunten die hij al scoorde, bewijzen het. Alles wat hij heeft als aanvaller, is net wat wij zoeken op lange termijn. Zijn transfer is een succes', bewierookte Martinez de Rode Duivel.

Lukaku scoorde vorig seizoen zestien keer voor Everton en maakte op amper 21-jarige leeftijd al 61 competitieve goals. Dat zijn er evenveel als Sergio Aguero en meer als onder andere Neymar (54), Wayne Rooney (44), Lionel Messi (42), Luis Suarez (28) en Cristiano Ronaldo (15).

Volgens Martinez wil Everton echter geen druk plaatsen op hun zomeraankoop van 35 miljoen euro. 'Soms geef je veel geld uit aan een speler, wat dan een gigantische druk meebrengt want de speler moet zich aanpassen en aan de verwachtingen voldoen. Bij Romelu is dat net het omgekeerde. Bij hem gaat het om meer zelfvertrouwen krijgen en gelukkiger worden. We hebben aan hem getoond dat we in hem geloven', aldus de Spanjaard.

Meer sportnieuws