-

Aanvang seizoen Spaanse tweede klasse verschoven

Naar aanleiding van een rechtsgeding over de gedwongen degradatie van Real Murcia wordt het seizoensbegin van de Spaanse tweede voetbalklasse tot nader order verschoven. Dat meldde de Spaanse Professionele Voetballiga (LFP) in de nacht van donderdag op vrijdag. Het seizoen zou normaal op 23 augustus van start gaan. Een nieuwe aanvangsdatum werd nog niet bekendgemaakt.

De LFP veroordeelde Real Murcia eerder tot gedwongen degradatie naar de derde klasse omwille van financiële ongeregeldheden en belastingschulden. De sportrechtbank TAD keurde vervolgens die beslissing goed. Daarop trok Murcia naar een burgerlijke rechtbank, die in een uitspraak in kort geding verordende dat de club opnieuw in de tweede klasse opgenomen moet worden.

Aangezien de plaats van Murcia intussen al ingenomen is door CD Mirandés, zal de LFP naar alle waarschijnlijkheid meer dan 22 clubs in de tweede klasse laten aantreden en een nieuwe speelkalender opstellen. Dit moet dan wel nog door de Spaanse Voetbalbond (RFEF) en de Spelersvakbond (AFE) goedgekeurd worden.

(belga)

Meer sportnieuws