© AFP

Echtpaar opgepakt voor afhalen geld van rekening slachtoffers MH370

Een Maleisische bankbediende en haar echtgenoot zijn opgepakt voor het afhalen van meer dan 31.000 dollar van vier bankrekeningen van passagiers van de vermiste vlucht MH370 van Malaysia Airlines. Dat deelde de politie vrijdag mee.

oom

Geld van de rekeningen van drie passagiers is blijkbaar overgeschreven op een vierde rekening van een andere passagier, aldus politieofficier Izany Abdul Ghany volgens het persagentschap Bernama. Van die vierde rekening is dan verschillende keren geld afgehaald.

Werk van binnenuit

Het gaat om rekeningen bij één bank. De bankmanager gaf de verdachte transacties aan bij de politie op 2 augustus. Speurders zoeken in het kader daarvan ook een Pakistaanse man.

Volgens een andere politiebron zou de 32-jarige bankbediende de hernieuwing van de bankkaart - waarmee de transacties gebeurden - goedgekeurd hebben. 'Dit lijkt op werk van binnenuit', aldus de bron die anoniem wou blijven.

Nog steeds spoorloos

Het vliegtuig met 239 mensen aan boord verdween spoorloos nadat het in Kuala Lumpur was opgestegen op 8 maart. Het toestel was op weg naar Peking.