© Archiefbeeld SVH

89-jarige moet rijbewijs inleveren na politiecontrole in Mechelen

In de nacht van donderdag op vrijdag heeft de lokale politie van Mechelen 534 ademtesten afgenomen. Zeventien personen testten daarbij positief, eentje bleek ook drugs te hebben genomen.Opmerkelijk genoeg liep tijdens de alcohol-, snelheids- en gerechtelijke controles ook een 89-jarige man tegen de lamp.

MiGe

Er werden ook enkele rijbewijzen ingetrokken wegens overdreven snelheid. Een bestuurder reed op de Antwerpsesteenweg 101 kilometer per uur terwijl de maximum toegestane snelheid 50 kilometer per uur bedraagt. Een andere bestuurder testte dan weer positief op het gebruik van cannabis terwijl nog twee anderen 1,7 en 1,6 gram pro mille alcohol in hun bloed bleken te hebben. De vier bestuurders zijn hun rijbewijs voor minstens 15 dagen kwijt.

Zes anderen moesten hun rijbewijs zes uur inleveren: eentje bleek geen rijbewijs te hebben terwijl twee anderen geen geldig verzekeringsbewijs hadden. Acht bestuurders moesten hun rijbewijs voor drie uur inleveren. Eentje van hen bleek een bestuurder van 89 jaar oud te zijn.

Nog een bestuurder wordt voor de politierechtbank gedagvaard omdat de schouwing van zijn auto slechts geldig was tot 1 juli vorig jaar. De controles vonden plaats op de gewestweg R6, de Antwerspesteenweg, de Guido Gezellelaan en de Oscar Van Kesbeeckstraat.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio