© Dirk Vertommen

K. Lyra TSV en SK Berlaar treffen elkaar voor het eerst in gedeelde thuisbasis

Voetbalclubs K. Lyra TSV en SK Berlaar delen voor minstens drie seizoenen de terreinen aan sportcomplex de Doelvelden in Berlaar. Donderdagavond namen beide ploegen het er tegen elkaar op tijdens een vriendschappelijke oefenwedstrijd. De Lyra-spelers maakten daarmee hun debuut op de fonkelnieuwe grasmat van hun nieuwe thuishaven.

mige

De wedstrijd betekende eveneens de eerste toenadering tussen de supporters van beide clubs. Dat verliep in alle sereniteit en met opvallend veel respect voor elkaar. Voor de Lyra-supporters was het op zijn minst gezegd wel even wennen: na meer dan 100 jaar trouwe dienst, laten zij hun geliefde stadion aan de Mechelsesteenweg in Lier nu definitief achter. Het veld moet er plaats maken voor nieuwe appartementen.

Tijdens de wedstrijd bleek vierdeklasser Lyra dan weer een maatje te sterk voor derde provincialer SK Berlaar. Uiteindelijk verscheen er een 1-8 op het scorebord. Hoewel hij zichtbaar opgetogen was, benadrukte Lyra-voorzitter Sam Wijckmans na afloop dat de score totaal niet van belang was voor deze wedstrijd. “Ik ben vooral tevreden omdat er veel trouwe supporters naar onze nieuwe plek zijn afgezakt”, vertelt de voorzitter. “De samenwerking met SK Berlaar verloopt vlekkeloos en we hopen ook het Berlaarse publiek te kunnen charmeren. Het dorp behoudt niet alleen zijn derde provincialer, maar is nu ook nog eens een vierdeklasser rijker.“

Een uitgebreide sfeerreportage over de vriendschappelijke oefenwedstrijd vindt u zaterdag in de weekendeditie van Gazet van Antwerpen.

KVROMeer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio